Pool - MU derby az Anfielden... "Ugye mi jó barátok vagyunk?"

Zord, esős, őszi vasárnap délután volt, az úr 1894. évében, amikor is a Newton Heath csapata a kék-fehér Liverpooli egyesülethez látogatott el egy bajnoki futball mérkőzésre. Amit aztán simán el is bukott 2-0-ra a Newtoni alakulat... Jogos, ha a modern idők gyermeke, most azt kérdi:
- Figyu már öreg? Hogy a faszomba jön az ide, mit játszott a tetves Everton egy "no name" kiscsapattal "ezernyolcszázkurvarégen"?
- Hogy a belgrádi balalajkagyáros varrjon usankát a hülye fejedre kurva kölök... Azt próbálom itt elregélni, hogy ez volt hivatalosan a történelem első Liverpool - Manchester United meccse. Vágod? Az LFC mez szín
e még kék-fehér volt, a Manchesteri tehenész egylet meg Newton Heath néven futott akkoriban...

jurgen-klopp-jose-mourinho-liverpool-manchester-united_1nba7a3ekiclb1j7hkbkdwj7xk.jpg 

Hát idén is elérkezett a legnagyobb derby napja, amikor, sokunk „kedvenc” angliai csapata ellen lép pályára a Liverpool... Azért irtam azt, hogy "sokunknak" és nem azt, hogy "mindannyiunknak" mert vannak akiknek az Everton a legutáltabb csapat, -amit abszolut meg tudok érteni- és a "Merseyside" derbi a csúcs rangadó.
Kinek, hogy ugye?
Nálam speciel a MU számít a leginkább zsigerből gyűlölt csapatnak a világon, akiknek az összes tagját nyakig a földbe ásnám és kéjes kacajjal mennék át rajtuk egy kombájnnal. Aztan jöhet ugyan igy az everton is... Szóval, jön az Anfieldre a Man.UTD méghozzá lendülettel érkezik hozzánk, ha a jelenlegi formájukat nézem, de ez nem biztos, hogy baj. Mert ugye, a múlt szezonban, amikor az Anfieldre ette őket a fene, mi voltunk olyan lendületben, amitől bekattant Mourinho fejében a pánik gomb. Baszott arra, hogy rangadón illik focizni is. Begyakoroltatott három figurát a csapattával: Egyet támadás ellen, egyet pont rúgás ellen, egyet meg menekülésre, ha esetleg vad elefánt csorda rontana be a stadionba... (mely egyébként nem őshonos arra felé, vagy ha mégis, akkor sikeresen rejtözködő, életmódot folytatnak már évezredek óta.) Majd izomból betolt egy giga méretű "buszt" a tizenhatosuk elé és ezzel le is tudta a mérkőzés taktikai részét. Arra apellált, hogy a felállt védelem elleni játék a gyenge pontunk és be is jött neki rendesen, mert szenvedtünk ellenük, mint malac a jégen, de nem tudtuk feltörni a kibaszott "Ikaruszt". (Az meg van, hogy az "ikarusz" szóból a betük áthelyezéséve ki lehez rakni a "Karius" nevet?)
Idén viszont -mint már említettem- merőben más a helyzet. Igy reménykedhetünk benne, hogy "Darth Mou" intergalaktikus "népművészeti cserépedény" csapata, ezúttal a stadion parkolójában hagyja a buszt és igy a mérkőzés, nyomokban futballt is fog tartalmazni.

UGYE MI JÓBARÁTOK VAGYUNK...
cats.jpg

Egyébként, ebben az évtizedben 2010.03.11 és 2017.01.15 között összesen húsz meccset játszott egymás ellen minden sorozatot figyelembe véve a két csapat. A mérleg 11 United, 5 Pool győzelem és 4 döntetlen.
A leggyakoribb eredmény a 2-1 és 1-0 a vizsgált időszak 20 meccse közül 10 végződött igy. Az utolsó 3 találkozó egyaránt döntetlennel végződött. Utoljára mi győztünk 2016.03.10-én az Anfieldi EL meccsünkön 2-0-ra. Viszont bajnoki meccsen a MU gyözött utoljára 2016.01.17-én, ráadásúl az Anfielden 0-1

PEACE, LOVE & DERBY
22472423_1653290128048627_1248194014_n.jpg

*Na kábé itt tartottam ennek a posztnak a megírásában, a túltengő hurrá optimizmusom a csúcson volt. Itt következne egy hosszú és kimeritő ellemzés a várható taktikai handrendről, meg csapat szerekezetről, meg ehhez hasonló "rém izgalmas" nagy megfejtésekről .... de aztán inkább, fogtam és kidobtam a kukába az egészet. Sadio Mané sérülésének hírére, beköszöntött a rosszkedvem nyara... Egész egyszerűen hihetetlen már bassza'meg, hogy nekünk semmi, de semmi nem sikerül jól ebben a rohadt tetves idényben. És most egyáltalán nem csak Mané sérüléséről van szó... hanem arról, a kábé július óta tartó rossz tendenciáró, hogy mindig amikor már azt hisszük, hogy na most végre minden összeáll és beindulnak a dolgok akkor hirtelen történik valami, ami "tönkrebasz" mindent. Az átigazolási idényben kiszemelt játékosaink sikertelen megszerzésével kezdődött, aztán jött Lallana és Clyne kidőlése hónapokra, majd következett Cou hisztije egy nappal az idény kezdete előtt. Aztán Mané kiállítása és eltiltása stb... Rohadtul demoralizáló ez az elátkozott idény, felőrli a szurkolókat, játékosokat, edzőket... mindenkit. Kloppon konkrétan ugyan azt a frusztráltságot érezni mint a legutolsó névtelen szurkolón. 

skysports-mourinho-klopp-liverpool_3871292.jpg

Összefoglalva a dolgokat: Van bajunk bőven, de kit érdekel mindez, ha a "Man.Unitedet" oda vissza meghágjuk tejszínen... YNWA!